14 november 2019

Maak werk van N50

 

SGP: maak werk van N50

De SGP is onaangenaam verrast over het aanwijzen van de N50 voor kilometerheffing. Het Rijk heeft besloten dat die er vanaf 2023 komt voor vrachtverkeer dat gebruikmaakt van de weg. De SGP vindt dat er dan eerst werk gemaakt moet worden van de verbreding van de weg.

Fractievoorzitter Dirk van Dijk noemt het ‘bevreemdend’ dat de weg als melkkoe gebruikt gaat worden. “De weg is onveilig en er gebeuren veel ongelukken”, merkt Van Dijk op. Daarom roept hij woensdag de gedeputeerde op om met de weg aan de slag te gaan.

De gedeputeerde zou, zo stelt Van Dijk voor, samen met de provincie Flevoland met de minister kunnen gaan overleggen. Voordat de heffing er komt, moet het weggedeelte tussen Hattemerbroek en de Ramspolbrug aan beide kanten tweebaans worden, is de mening van de SGP.

Mocht de heffing in stand worden gehouden, dan zou dit versneld moeten worden uitgevoerd. Van Dijk heeft de gedeputeerde woensdag gevraagd om daar bij de minister op aan te dringen.

Gedeputeerde Boerman kon naar aanleiding van de vragen melden dat Overijssel met een aantal gemeenten een zienswijze ingediend heeft. Ook wordt samen met de provincie Flevoland gelobbyd bij het Rijk om de N50 versneld te verbreden tussen Hattemerbroek en de Ramspolbrug.