10 december 2016

Politieke avond SGP Overijssel en Staphorst

 

Op een goedbezochte politieke avond in Staphorst hebben de Statenleden en het burgercommissielid van de SGP Overijssel hun werkzaamheden toegelicht en het belang van de provincie als bestuurslaag besproken. Na de lezingen was er ruim de gelegenheid voor interactie vanuit de zaal en het stellen van vragen. De SGP Overijssel kijkt terug op een mooie en geslaagde avond. 

's Middags was de SGP Statenfractie al op werkbezoek geweest bij de Kaasfabriek CZ Rouveen. Het is een innovatief bedrijf dat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. De SGP fractie heeft daar gesproken over innovatie, productontwikkeling, duurzame bedrijfsvoering en aandacht voor opleiding en duurzame inzet van medewerkers.

De SGP fractie heeft - samen met de plaatselijke SGP fractie - gesproken met het gemeentebestuur van de gemeente Staphorst. Daarbij is onder meer gesproken over het klimaatbeleid, de lokale werkgelegenheid en het belang van een goede aansluiting op de A28 met het oog op de veiligheid in het dorp, de ontsluiting van het bedrijventerrein de regionale bereikbaarheid.

Het werkbezoek werd 's middags afgesloten met een bezoek aan Boer Staphorst. Deze onderneming is recent gekozen tot beste zelfstandige winkelier van Overijssel voor 2016/2017. Met hen heeft de SGP fractie onder meer gesproken over arbeidsparticipatie van mensen die nauwelijks ruimte krijgen om te participeren in een arbeidssituatie. Vanuit ProFaktoor zijn vijf mensen met begeleiding aan het werk bij Boer. Daarnaast is gesproken over de uitdagingen voor zelfstandige MKB'ers en familiebedrijven.

De SGP fractie kijkt terug op een geslaagde en goede dag.