25 februari 2019

SGP bepleit treinstation in Staphorst


De SGP heeft geconstateerd dat de Nederlandse Spoorwegen, dat dankzij de inzet van nieuwe treinen, de reistijd per sprinter van Zwolle naar Groningen met 4 minuten reduceert.

Een station in Staphorst levert een bijdrage aan een betere bereikbaarheid van het dorp, maar vermindert ook de drukte op de A28 tussen Meppel en Zwolle”, berichtte de gemeente Staphorst reeds in 2017. Een treinstation is niet alleen belangrijk voor de vele jongeren die buiten Staphorst studeren en naar school gaan, maar ook voor de forensen die in andere steden werken of vanuit de omgeving naar Staphorst gaan om daar te werken. De reductie van vier minuten reistijd lijkt de SGP een mooie gelegenheid om de lang gekoesterde wens van Staphorst onder de aandacht te brengen.

Tijdens de Statenvergadering van DV 27 februari 2019 zal de SGP, in de persoon van Statenlid Gert Harm ten Bolscher, aan gedeputeerde Boerman vragen is of hij bereid is om met het ministerie en de NS het gesprek aan te gaan om de ontstane ruimte te benutten voor de realisatie van een station Staphorst.