11 februari 2019

SGP start campagne in Hardenberg


De SGP-Overijssel start vrijdag 22 februari de campagne voor de provinciale statenverkiezingen en waterschappen in Zalencentrum Mulder aan de Gramsbergerweg 68 in Hardenberg.

Op de verkiezingsavond zal het woorden worden gevoerd door SGP-Tweede Kamerlid Chris Stoffer en de Overijsselse SGP-lijsttrekker Dirk van Dijk uit Genemuiden. Ook nummer 2 van de lijst, Gert Harm ten Bolscher uit Rijssen en SGP-kandidaat Gerrit Engbers uit Vriezenveen voor Waterschap Reggestromen zullen hun zegje doen.

Hardenberg
Maarten Zomer uit Vriezenveen is lid van het SGP-campagneteam. Volgens hem is het een  bewuste keus om de SGP-campagne juist in Hardenberg te starten. “Er wonen in deze regio veel SGP-stemmers en die willen we graag dicht bij huis ontmoeten. Hardenberg ligt ook mooi centraal in Oost-Overijssel; juist het gebied met knelpunten waar de SGP graag wat aan wil doen.”

Landelijk
Kamerlid Chris Stoffer is de link met de landelijke politiek. “Vanuit Den Haag krijgen we in Overijssel allerlei klimaatmaatregelen naar ons toe. Daarnaast maakt de SGP zich sterk voor een flinke verbetering van het wegennet. Denk aan de knelpunten rond Zwolle en de N36 waar de verkeersstroom nu ook vaak stagneert. Daar hebben we dus ook de landelijke politiek bij nodig,” legt Zomer uit.

Waterschap
Zomer vindt het een goede zaak dat de kiezers straks tegelijk kunnen stemmen voor de statenleden én voor het waterschap. “Het waterschap moet onder andere zorgen voor voldoende en schoon drinkwater en dat is in het belang van elke inwoner van Overijssel.”

Discussie
Nadat de provinciale en landelijke kopstukken hebben gesproken, is er een forumdiscussie die Maarten Zomer zelf leidt en waar iedereen vragen kan stellen. Inloop vanaf 19.30 uur. Om 20.00 start het programma. Na afloop, ergens tussen 21.30 uur en 21.45 uur is er na afloop nog gelegenheid met de kandidaten te praten onder het genot van een drankje en een hapje.