26 april 2018

Verkiezing "Groenste School van Overijssel"

 

Op 27 september 2017 diende SGP-Statenlid Ten Bolscher tijdens de Provinciale Statenvergadering met succes een motie in voor de ‘vergroening’ van schoolpleinen in Overijssel.

Wedstrijd
Als gevolg van deze motie is door de Provincie Overijssel de ontwerpwedstrijd 'Groen! Groener! Groenst!' georganiseerd. Scholen die meedoen konden drie prijzen winnen om een (groen) schoolpleinontwerp uit te voeren: de hoofdprijs van €35.000,-, een tweede prijs van  €20.000,- een derde prijs van €10.000,-.

Aan de voorronde deden 25 scholen uit heel Overijsel mee. Een deskundigenpanel koos vervolgens tien finalisten en één school kreeg een wildcard op basis van de meeste likes op de site JijenOverijssel.

Winnaars
OBS de Rythmeen uit Bathmen mag zich de school met ‘Het groenste schoolplein van Overijssel’ noemen. Een kinderjury vond tijdens de finale van de 'Groen! Groener! Groenst! ontwerpwedstrijd' voor het groenste schoolplein van Overijssel dat deze school van de elf overgebleven deelnemers het beste ontwerp had. OBS de Rythmeen kan met de hoofdprijs van €35.000,- haar ontwerp nu uit gaan voeren.

De tweede prijs was voor KBS de Polhaar uit Dalfsen en er was een gedeelde derde plaats voor Kindcentrum Immanuël uit Steenwijkerwold en CNBS De Wegwijzer uit Schuinesloot. Nummer twee krijgt €20.000,- en beide nummers drie ontvangen €10.000,- om hun schoolplein te vergroenen.

Gedeputeerde Hester Maij zei over de finale:

Op de eerst plaats wil ik OBS de Rythmeen feliciteren met hun ‘groenste schoolplein van Overijssel’, maar ook KBS de Polhaar met een mooie tweede en Kindcentrum Immanuël en CNBS De Wegwijzer met hun derde plaats. Dat zoveel scholen mee deden en leerlingen zo enthousiast hun groene schoolpleinen ontwierpen, laat zien dat kinderen heel graag in het groen willen spelen. De ontwerpwedstrijd is een geweldige stimulans voor provincie. De komende jaren willen we alle schoolpleinen in Overijssel vergroenen. Ook Provinciale Staten hebben daar om gevraagd. Gezien het grote enthousiasme onder scholen en leerlingen in Overijssel voor een groen schoolplein moet dat zeker lukken.”